2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kétszáz bejelentés

Eddig kétszáz riasztást kaptak a tűzoltók a szombati esőzés miatt; jellemzően az ország középső részén, Kecskeméten hívták ki tűzoltókat a garázsokat, pincéket elöntő víz miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-
2008. június 7. szombat 23:11 - Hírextra

Dobson Tibor elmondta: az ország középső részén, különösen Kecskeméten okozott gondot az esőzés. A megyeszékhelyről 130 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz eddig, jellemzően pincéket, garázsokat, mélyen fekvő területeket öntött el az esővíz. A tűzoltók várhatóan éjszaka is szivattyúzni fogják a vizet. Baján 20-30 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz vízelöntés miatt.

Pest megyében 50 riasztás volt a heves záporok miatt; elsősorban Érd, Vác, Dunakeszi, Dabas, Ráckeve környékéről.

A Közép-Dunántúlon Veszprém és Somogy megyében okozott gondot a sok eső: Tapolcán és Pápán 40-50, Somogy megyében 10 riasztás érkezett a tűzoltókhoz.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban is hirtelen esett nagy mennyiségű eső, 20-30 riasztást kaptak a tűzoltók. A heves zápor elsősorban a belvárosban okozott gondot.

Dobson Tibor elmondta: az OKF-en éjfélkor összegzik a megyei igazgatóságok adatait. Hozzátette: a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az országban citromsárga a riasztási fokozat, ami azt jelenti, hogy nem veszélyes az időjárási körülmény, mindössze egy esős nap volt az országban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását