2024. május 8. - Mihály

Négy magyar film a cseh filmfesztiválon

Négy magyar film, Bogdán Árpád, Bollók Csaba, Cakó Ferenc és Szilágyi Andor egy-egy alkotása is versenybe száll a csehországi Zlínben zajló nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió munkatársa csütörtökön az MTI-vel.
2008. június 5. csütörtök 16:16 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán tájékoztatása szerint a vasárnap estig tartó megmérettetésen, amelyen több mint félezer mozgókép vesz részt, Cakó Ferenc Hé, SOS című munkája az animációk között versenyez.
A Visegrádi Országok című válogatásban indul Szilágyi Andor 56-os filmje, a Mansfeld valamint Bollók Csaba számos fesztiváldíjjal jutalmazott rendezése, az Iszka utazása, amely legutóbb az ivanovói nemzetközi filmfesztiválról hozta el az orosz filmkritikusok díját és a legjobb női alakításért járó elismerést.

A pályakezdő rendezők versenyébe kapott meghívást Bogdán Árpád filmje, a Boldog új élet, amely a tavalyi Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat. A nevelőotthonban felnőtt fiatalember múltjával való szembesülését feldolgozó drámai alkotást a zlíni mustra után a csütörtökön kezdődő szöuli filmfesztivál versenyprogramjában is vetítik - tette hozzá Papp Csaba Zoltán.

A csehországi Zlínben június 1-jén kezdődött és vasárnap estig tart a nemzetközi filmünnep, amely a legrégebbi, gyermek és ifjúsági filmeknek, illetve fiatalokkal foglalkozó alkotásoknak szentelt rendezvény; idén 48. alkalommal rendezik meg 53 ország részvételével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását