2024. május 2. - Zsigmond

Új katolikus templom

Új templomot emeltek a kálmáncsai katolikusok; a méreteit tekintve szerény, de jó szándékkal, a hívek több millió forintos adományából és kétkezi munkájából felépült imahelyet szombaton Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye püspöke szentelte fel a Somogy me
2008. június 1. vasárnap 08:25 - Hírextra
A helybeli katolikusok - mintegy háromszázan a hozzávetőleg hétszáz lakosú községben - egy évvel ezelőtt kezdték el a templom építését, mert a régit már nem tudták megmenteni, le kell bontani. Bár az alapkő letételekor még nem állt rendelkezésre a befejezéshez szükséges 15 millió forint, a pénzbeli adományok és egyéb felajánlások folyamatosan és mindig időben érkeztek. Nemcsak a katolikusoktól, hanem a faluban élő reformátusoktól és a nem hívő lakosoktól is.

Az új, a Magyarok Nagyasszonyáról elnevezett templom szombati miséjét celebráló főpásztor, Balás Béla arra buzdította a híveket, hogy ne csak vasárnap, mise idején menjenek el a templomukba, tegyék ezt hétköznaponként is, "lakják be".

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke az ünnepségén emléklapot adott át Balás Béla megyéspüspöknek abból az alkalomból, hogy II. János Pál pápa 15 évvel ezelőtt, május 30-án alapította meg a Kaposvári Egyházmegyét.

"Krisztus a mi reményünk!" - idézte XVI. Benedek pápát a közgyűlés elnöke, aki úgy vélekedett: hiszik ezt a templomot építő kálmáncsaiak is, hiszen aki templomot épít, az hisz a jövőben és reménykedik.
A templom megépítését szorgalmazó és annak felépítésben aktív szerepet betöltő Kóré Mihály plébános áldozatos munkáját az önkormányzat díszpolgári címmel ismerte el. A díszoklevelet az templomszentelő ünnepségen Nagy Józsefné polgármester adta át a falu katolikus közösségért 2003 óta tevékenykedő plébánosnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását