2024. június 14. - Vazul

Elfogadták a zárszámadást

Egyhangúlag elfogadta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2007-es zárszámadását és éves beszámolóját a szervezet közgyűlése keddi ülésén; a beszámoló szerint 271 millió forint nyereséggel zártak. és szeretnék erősíteni afganisztáni és itthoni jelenlétüket
2008. május 27. kedd 19:46 - Hírextra
A szervezet a tavalyi évben 1,236 milliárd forintos forgalmat könyvelt el, adózás utáni nyereségük pedig 271 millió forint lett, melyet teljes egészében visszaforgatnak a 2008-ra kitűzött célok megvalósítása érdekében - mondta ifj. Kis Boáz, hozzátéve, hogy az előző évihez képest dupla annyi pénzt, 806 millió forintot szántak a magyarországi segélyezési programokra.
Az 2007. évi program értékeléséről szólva ifj. Kis Boáz azt mondta: folyamatosan fejlesztik a magyarországi intézményhálózatukat, és példaként említette a miskolci, szolnoki és orosházi központtal működő családok átmeneti otthonának kibővítését. Részt vettek továbbá az unió élelmiszersegély programjában, illetve Afganisztánban is jelen voltak fejlesztő programokkal.

Jövőbeni feladatként említették a hazai intézményrendszerük finanszírozásának biztosítását. Mint ifj. Kis Boáz fogalmazott: az állami támogatás érezhetően kisebb, ezért plusz forrásokat kell találniuk a kieső összegek pótlására.

A közgyűlés tárgyalta az idei évi teendőket is, ezek között kiemelt szerepet kap az afganisztáni újjáépítés folytatása, ami 18 hónapos programot jelent, de fontos a kárpátaljai és szerbiai jelenlét erősítése is. A sajtóreferens arról tájékoztatott, hogy Magyarországon a családok átmeneti otthonának bővítése és egy miskolci székhelyű országos módszertani központ beindítása a legfontosabb feladat. Ugyanakkor a társadalmi szemléletformálásban is részt kívánnak venni - tette hozzá ifj. Kis Boáz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását