2024. május 3. - Tímea, Irma

Dulakodás volt a testületben

Dulakodás alakult ki a volt jegyző és két biztonsági őr között az esztergomi képviselő-testület csütörtök éjjeli ülésén - erről maga az érintett beszélt pénteken az MTI-nek.
2008. május 23. péntek 18:40 - Hírextra

Csomor Sándor elmondta, háromszor próbált meg szót kérni, mindhárom alkalommal a biztonsági őr fojtotta belé a szót. Másodszor a polgármester megfenyegette, hogy legközelebb kivezetteti az ülésről, majd következő felszólalási kísérleténél két őr rángatni kezdte. A televíziós kamerák előtt történt incidens közben egyik képviselő sem lépett közbe, az őröket végül a polgármester rendelte vissza,

A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.
Az incidenst követően az ülésen felolvastak egy állásfoglalást, melyet a városháza 13 vezető köztisztviselője írt alá. Ebben leszögezik; "A jelenlegi helyzetben nem látjuk annak esélyét, hogy Csomor Sándor munkába állása esetén a hivatal működőképessége megtartható lenne. Mindenki számára világos, hogy az önkormányzati törvényben megtestesülő jogalkotói szándék a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző együttműködésére vonatkozóan, jelen körülmények között nem biztosítható."

Csomor Sándor korábban elmondta, kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két és fél éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt; a jegyző birtokában van ugyanakkor a polgármester által aláírt esküokmány.

Időközben mind az első fokon, mind a másodfokon eljáró bíróság kötelezte az önkormányzatot, hogy vegye vissza állásba a volt jegyzőt. A bíróság először kétszázezer, majd a napokban ötszázezer forintra büntette a várost az intézkedés végre nem hajtásáért és kilátásba helyezte, a rendőrség közreműködését rendeli el, hogy a jegyző elfoglalhassa hivatalát. A Tatabányai Munkaügyi Bíróság elmaradt jövedelmén túl, kártérítésként és perköltségként első fokon 24 millió forint kártérítést ítélt meg Csomor Sándornak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását