2024. május 4. - Mónika, Flórián

25 évet kapott a sikkasztó popmogul

Huszonöt év börtönre ítélték szerdán Lou Pearlman amerikai popmogult, híres fiúzenekarok útjának egyengetőjét, aki két évtized alatt több mint 300 millió dollárt csalt ki kisbefektetőkből és bankokból.
2008. május 22. csütörtök 06:38 - Hírextra

Az ítéletet kiszabó orlandói (Florida) bíró közölte, hogy minden egymillió dollár megtérített kárért egy hónapot enged el az 53 éves sztárproducer büntetéséből. Ha van elég pénze, akár meg is úszhatja börtön nélkül Pearlman, aki olyan világsikerű fiúbandák felfedezőjeként ismert, mint az 'N Sync vagy a Backstreet Boys.

Lou Pearlman csak papíron létező cégeiben való "befektetésre" bírta rá a károsultakat, akik bizalmát egy fiktív könyvvizsgáló cég nagyon hitelesnek látszó, ám hamis okmányaival nyerte el. Üzelmeit az 1970-80-as években folytatta. A kisbefektetők közül sokan egész életük megtakarítását elvesztették. Az FBI tavaly februárban házkutatást tartott irodáiban és befagyasztotta számláit.

A popmogul azzal az indoklással próbálta késleltetni az ítélet kimondását, hogy épp most készül elindítani Amerikában és Ázsiában legújabb zenekarát, az európai US 5-ot, s az új fiúzenekar koncertjeinek és lemezeladásainak hasznából visszafizetheti az elsikkasztott pénz egy részét. A bíróság azonban múltja miatt már nem bízott benne, és elutasította, hogy Pearlman a börtönből menedzselje új zenekarát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását