2024. május 2. - Zsigmond

Egy ámokfutó tombolt Balassagyarmaton

Téglával tört, zúzott egy pszichiátrián kezelt beteg Balassagyarmaton; az épületben, az udvaron, valamint egy rendőrautóban is károkat okozott. Az intézkedés során a beteg és három rendőr könnyebben megsérült - a hétfőn történt esetről kedden adott tájéko
2008. május 20. kedd 22:45 - Hírextra
A balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház pszichiátriai osztályáról azért kértek rendőri intézkedést, mert egyik kezelt betegük a kórház épületében megrongálta a berendezéseket, majd az intézet udvarán folytatta a károkozást - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva közölte: a beteg a rendőri intézkedésnek is ellenszegült, a rendőrautót pedig egy, az épületből magával hozott ruhafogassal rongálta meg.

Mivel a testi kényszer, illetve a kényszerítő eszközök alkalmazása sem vezetett eredményre, a kapitányságról kiérkező újabb rendőrök segítettek társaiknak a beteg elfogásában, és átadták őt a kórház ápolóinak.

A szóvivő elmondta: az intézkedés során három rendőr és a beteg is könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrségi autóban pedig mintegy 300 ezer forintos kár keletkezett.

Hozzátette: a rendőrség vizsgálja az intézkedés körülményeit, és amennyiben felmerül a hivatalos személy elleni erőszak gyanúja, úgy a kapitányság vezetője feljelentést tesz az ügyészségi nyomozó hivatalnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását