2024. május 14. - Bonifác

Pónifogatok versenye Kocséron

Pónilóparádét rendeznek szombaton a Pest megyei Kocséron, ahol húsz fogat áll rajthoz, hogy eldöntsék: kinek a törpelovai leggyorsabbak - közölte a különös esemény szervezője pénteken az MTI-vel.
2008. május 16. péntek 17:18 - Hírextra

Tajti László elmondta, hogy divat a pónilótartás, már csak azért is, mert ezek a kis termetű pacik kevesebb szénával, zabbal, almával és répával is beérik, mint a normál termetű társaik, így olcsóbb a tartásuk. Külföldön sok helyen vakvezetésre is befogják a pónilovat, mert a kutyához hasonlóan önállóan gondolkodik, akár felül is írhatja a gazdája utasítását. Vagyis rossz döntés esetkén nem fogad szót, megkímélve az embert ezáltal például egy esetleges balesettől.

A most 10. alkalommal megrendezendő versenyen két napon át vetélkednek egymással a hajtók és lovaik. A verseny mellett lesz kirakodóvásár, ökörsütés, szombat este pedig utcabálon mulatozhat a publikum - hívta fel rá a figyelmet Tajti László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását