2024. május 3. - Tímea, Irma

Hogyan szállítsuk a kisbabát?

Gólya viszi a fiát… De hogyan szállítsuk mi a csemetéinket? Mikor megszületik életünk értelme, a kisbabánk, az a legfontosabb számunkra, hogy mindenből a legjobbat kapja. Ezért a szülőknek lényeges az is, hogyan szállítsa csemetéjét. Sok szülő nincs
2008. május 15. csütörtök 07:06 - Hírextra

Az előbbiekhez tartozik a kenguru és a kendő. Ezeket már az újszülött csecsemők is használhatják, sőt ez a legjobb számukra. Ugyanis az édesanya mellkasához vannak kötve, ahol biztonságban érezhetik magukat, hiszen ugyanazokat a belső hangokat hallják, mint bent a pocakban.

Terhelhetőségük nagy, akár hároméves korig is használhatók, de abban a korban már nehezen viseli a gyerkőc. Azonban arra fel kell készülni, hogy ennek az öt méteres kendőnek bizony súlya van, így egy kiló plusszal kell számolnia az ’’édes teher-hordónak’’ – árulta el Gacsályi Katalin, szakértő.

Sőt, ha nő a baba, akkor is van megoldás! Ugyanis háti hordozóra cserélhetjük a kengurut, amelynek viselésekor még mindig közeli kapcsolatban van a gyerek a szülővel.

– Ez főként az apukák kedvence, csak felkapják kis ’’sózsákjukat’’, és máris mehetnek kirándulni, a csöppség pedig élvezheti a kilátást – tette hozzá a szakértő.

A másodlagos hordozók fő funkciója azonban nem a cipelés. Ide tartozik a pihenőszék, a mózeskosár és a bundazsák. Az utóbbi kettő a babakocsi része, de alkalmas hordozásra is. A lényeg, hogy a kicsi mindig érezze a szülő jelenlétét.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását