2024. április 30. - Katalin, Kitti

Istenről és Országról

Az indiai hitvilág mélységeibe enged bepillantást Deepak Joshi Istenről és Országról című egyszereplős drámája, amelyet hétfőn este tekinthetnek meg az érdeklődők Budapesten, angol nyelven - közölte az előadást szervező Gólem Zsidó Színház.
2008. május 9. péntek 13:15 - Hírextra

Schön Edina, a Gólem Zsidó Színház producere elmondta: ritkán adódik olyan alkalom, hogy egy Indiában futó darabot a magyar közönség is láthat. A Gólem Színház nyitott a világ és más vallások felé, és a darab témája is érdekes - tette hozzá.

A drámában egy halálraítélt indiai fogoly és angol őrzője vitatkozik: próbálják egymás gondolatait és elvárásait megérteni hazafiságról, életről, hitről, és annak hiányáról. A producer kiemelte, hogy a foglyot és a börtönőrt is az indiai Pathy Aiyar alakítja a darabban.

A néző különleges, néha provokatív nézőpontból pillanthat be az indiai hitvilág mélységeibe, miközben a mindennapi európai gondolkodás alapfogalmait járja körbe a darab. A dráma, melyet Ashish Sen Cambridgeben végzett indiai rendező állított színpadra, gondolatébresztő, meglepő véget ér - jelezte Schön Edina.

A darabot a fővárosi Repeta Sarokban tekinthetik meg az érdeklődők. Schön Edina hozzátette, hogy a produkciót más európai országokban is be fogják mutatni, egyebek mellett Angliában.
A Deepak Joshi műve Bhagat Siungh Miért vagyok ateista? című írásán alapul, melyet az elhíresült indiai hazafi felakasztása előtt írt lahorei cellájában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását