2024. május 3. - Tímea, Irma

Kóka gratulált a liberálisoknak

Kóka János levélben gratulált Nicholas Cleggnek, a brit Liberális Demokraták (Liberal Democrats) elnökének, pártja helyhatósági választásokon elért sikeréhez.
2008. május 5. hétfő 20:26 - Hírextra
A magyar liberálisok, örömmel értesültek arról, hogy az Egyesült Királyságbeli barátaik, az előrejelzéseknek megfelelően, a választáson a szavazatok 25 százalékát megszerezték, és ezzel helyi szinten a Liberális Demokraták a második legnagyobb politikai erővé válhattak - írta az SZDSZ elnöke az MTI-hez is eljuttatott levelében hétfőn.

"Külön öröm számomra, hogy Európa egyik legsikeresebb liberális pártjának élén olyan politikus áll, akinek első kézből származó tapasztalatai vannak Magyarországról és a gazdasági és szociális átmenet időszakáról" - hangsúlyozta Kóka János.

A magyar politikus a Szabad Demokraták Szövetsége nevében további sikereket kíván Nicholas Cleggnek azon célja megvalósításához, hogy a következő években meg tudják duplázni parlamenti képviselőik számát.

Kóka János hangsúlyozta, hogy pártja a jövőben is örömmel működik együtt a Liberális Demokratákkal mind kétoldalú kapcsolataink útján, mind az Európai Liberálisok és Demokraták pártcsaládjában azért, hogy közös értékeik és érdekeik megvalósuljanak.

A csütörtökön tartott angliai és walesi helyhatósági választásokon az 1997 óta kormányzó Munkáspárt csupán a voksok 24 százalékát szerezte meg; a konzervatív tanácsnok-jelöltek a szavazatok 44 százalékát gyűjtötték be, míg a korábban "örök harmadiknak" tartott liberális demokraták a voksok 25 százalékát szerezték meg és ezzel megelőzték a Munkáspártot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását