2024. május 2. - Zsigmond

Egyedül pályáznának a buszsávra

Ha a főváros képtelen benyújtani az uniónak a pályázatot a Csömöri úti buszsáv kialakítására, akkor a XVI. kerületi önkormányzat ezt megteszi helyette - olvasható Kovács Péter (Fidesz) polgármester Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesternek küldött levelében
2008. április 25. péntek 16:47 - Hírextra

A dokumentum szerint mindezt a kerületi önkormányzat csak akkor tudja véghezvinni, ha a pályázathoz szükséges minden anyagot, így a pályázati dokumentációt, a pályázat mellékleteit tartalmazó tanulmányokat és terveket a XVI. kerületi önkormányzat a fővárostól megkapja.
"Az erről szóló előterjesztést sürgőséggel a kerület képviselő-testülete elé terjesztem és határidőre benyújtjuk a pályázatot" - áll Kovács Péter levelében.

Szükség esetén az önkormányzat vállalja a 29 millió forint önrész fedezését is.

Kovács Péter arra kéri a főpolgármestert, hogy a pályázat benyújtásához és a döntés meghozatalához szüksége dokumentumokat április 29-ig küldje el.

A XVI. kerületi önkormányzat azt közölte az MTI-vel, hogy önállóan is pályázhat a beruházás uniós támogatására.

A levelet azért írta Kovács Péter, mert Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes, levezető elnökként berekesztette a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülését, mivel a XII. kerületi Turul-szobor sorsáról folytatott vitát jobbikos tüntetők folyamatos közbekiabálásokkal zavarták. Az elmaradt döntések között szerepelt "a XVI. kerület számára rendkívül fontos" uniós pályázat benyújtása a Csömöri úti buszsáv kialakítására is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását