2024. május 3. - Tímea, Irma

Lobby a külföldre utazókért

A külföldre utazó magyar turisták egészsége érdekében indított programot az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) a háziorvosok és az utazási irodák részére "3 plusz program" névvel - jelentette be Ócsai Lajos, az OTH járványügyi főosztályának vezetője sz
2008. április 23. szerda 13:34 - Hírextra
Ócsai Lajos szerint erre azért van szükség, mert egyre többen utaznak Magyarországról olyan országokba, ahol a járványügyi helyzet nem olyan jó, mint hazánkban. További érvként nevezte meg azt, hogy sem a háziorvosok, sem az utazási irodák nem tájékoztatják kellőképpen a turistákat a fennálló veszélyekről, ezért szükséges a felvilágosító program elindítása.
Az osztályvezető rámutatott: a legtöbb betegség ellen, így a malária, vagy vérhas ellen ma is létezik védőoltás, de sokan nem oltatják be magukat. Többnyire azért, mert nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a veszélyforrásnak, vagy mert nem is tudják, hogy érdemes beoltatni magukat - mondta.
Ócsai Lajos úgy tájékoztatott, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei kirendeltségeiben lehetett kérni védőoltást, de miután a megyei helyett regionális kirendeltségek jöttek létre, "a szolgáltatás eltávolodott az emberektől". Ezért szeretnék bevonni a háziorvosi szolgálatokat a programba.
Az OTH előző programjához az 5500 háziorvos közül ezer csatlakozott, ezért indították újtára az újabb tájékoztató programot, mely egy évig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását