2024. május 2. - Zsigmond

Lopják a laptopokat a minisztériumokból

Lopják a laptopokat a német minisztériumokból. Vasárnapi értesülések szerint az elmúlt két évben 326 laptop és több mint 200 asztali számítógép tűnt el különböző német minisztériumokból és szövetségi hivatalokból.
2008. április 20. vasárnap 20:26 - Hírextra
Ráadásul ezek jelentős részének azokból a részlegekből kelt lába, amelyek a külföldi kapcsolatokkal foglalkoznak. Az igazságügyi, valamint a védelmi minisztériumot ugyanúgy sújtották a különös, de minden valószínűség szerint célirányos lopások, mint a szövetségi statisztikai hivatalt.

Ugyanebben az időszakban nyoma veszett még 271 minisztériumi mobiltelefonnak, valamint számtalan CD-nek, illetve DVD-nek, csupa olyannak, amelyek adatok tömkelegét tartalmazták.
Az ellopott tárgyak összértéke mintegy 540 ezer euróra - 135 millió forintra - rúg, és közös vonásuk, hogy szinte kivétel nélkül rendkívül fontos és bizalmas - csaknem pótolhatatlan - adatokat tartalmaztak.

A hatóságok a szövetségi adatvédelmi biztos bevonásával indítottak nyomozást. Az adatvédelmi biztos amúgy erőteljesen megfedte elsősorban a belügyminisztériumot, amiért csak most számolt be az informatikai termékek és a titkos adatok iránt különös érdeklődést mutató "szarkákról".

Első nyilatkozataikban aggasztónak nevezték a minisztériumi lopásokat az ellenzéki pártok képviselői. A kormánynak haladéktalanul fel kell derítenie, hogy mi történt a titkos adatokkal - jelentette ki egy ellenzéki szabaddemokrata képviselő. Egyidejűleg botrányosnak nevezte, hogy a kabinet nem képes az általa tárolt információinak biztonságáról gondoskodni, miközben - mint hozzátette - "határtalan szenvedéllyel" gyűjti a legkülönbözőbb adatokat az állampolgárokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását