2024. május 3. - Tímea, Irma

Tanácskozik az MSZP - stratégia 2009-re

Veszprém, Kaposvár és Miskolc után szombaton Szegeden folytatódott az a társadalmi és párton belüli vitasorozat, amelyet az MSZP európai parlamenti képviselői részvételével rendeznek arról a kiáltványról, amelyet az Európai Szocialisták Pártja dolgozott k
2008. április 19. szombat 18:55 - Hírextra
Herczog Edit EP-képviselő, az MSZP elnökségének tagja a vitasorozatról elmondta: az európai szocialista pártok vezetői április 25-én és 26-án Budapesten tartják tanácskozásukat, és ugyancsak 26-án fogadja el az MSZP választmánya a párt módosító indítványait az európai kiáltványtervezethez. A politikus szerint az unió egyetlen kitörési pontja a tudás hatékony piacra dobása.

Szanyi Tibor országgyűlési képviselő szerint a baloldal nagy változáson megy át a világban, a harmadik út programja nem váltotta be a reményeket - most éppen az általa kiváltott szociális feszültségeket orvosolni kell.

Hegyi Gyula EP-képviselő a globális felmelegedésről és a klímaváltozásról szólva kifejtette: a probléma megoldására az országoknak nemzeti jövedelmük egy százalékáról kellene most lemondaniuk, később azonban ez nyolc-tíz százalék is lehet.

Tabajdi Csaba EP-képviselő felszólalásában elmondta: a vitasorozat egyik fő célja, hogy megtudják, mivel szólíthatók meg a szavazók. A politikus szerint sokkal rosszabb az ország hangulata, mint a helyzete - amihez szerinte nagyban hozzájárul az ellenzék.

Harangozó Gábor EP-képviselő szerint a konzervatívok európai politikáját meghatározó versenyképesség néhány ország felemelkedését, viszont jó néhány ország és térség leszakadását eredményezné. Miután nem nő az EU költségvetése, csak átcsoportosítással lehet a folyamatot megakadályozni - elsősorban az agrárpolitikára, illetve a kohéziós politikára szánt pénzből, ami viszont veszélybe sodorhatja a vidéket. A vidékfejlesztésre szánt pénzek felhasználásáról egyébként már benyújtott egy önálló javaslatot, melyet hamarosan plenáris ülésen tárgyal majd az Európai Parlament - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását