2024. május 2. - Zsigmond

Programok a Föld Napja alkalmából

Változatos programokkal várja a Föld Napja alkalmából a Szegedi Vadaspark szombaton a családokat. Nyíregyházán egyhetes programot szervezett a Föld Napja alkalmából a helyi állatpark és egy általános iskola. Az idei esztendő a békák éve, ezért a hétvégi p
2008. április 18. péntek 14:12 - Hírextra

Nemcsak az élőhelyeik pusztulása és a környezetszennyezése, de egy gombabetegség világméretű elterjedése is fenyegeti őket - mondta az MTI-nek Juhász-Gőz Szilvia, a Szegedi Vadaspark zoopedagógusa.

A vadasparkban rendezett kiállításon hazai és egzotikus békák fotóival és hangjaival ismerkedhetnek meg a látogatók, a terráriumházban pedig különféle kétéltűeket és hüllőket simogathatnak az érdeklődők.

A Föld-napi okoskodón a környezetvédelemmel és az állatvilággal kapcsolatos kérdéseket és rajzos feladatokat kell megoldaniuk a gyerekeknek. A kérdések többségét bárki könnyedén meg tudja majd válaszolni, ha nyitott szemmel jár a szegedi állatkertben. A rajzos feladatok között akad majd olyan, melyen állatokat és testrészeiket kell összepárosítani, s olyan is, melyen az egyes élőlények búvóhelyeit kell bejelölni.

A programok egy része a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást népszerűsíti, így minden látogató tapasztalhatja, hogy a természet megóvása nem távoli, elvont dolog, hanem ő maga szűkebb környezetében is tehet érte - mondta a zoopedagógus.

Nyíregyházán egyhetes programot szervez a Föld Napja alkalmából a helyi állatpark és a Kodály Zoltán Általános Iskola, s a rendezvénysorozat már szombaton megkezdődik a város határában húzódó védett Igrice-mocsár kitakarításával - közölte Révészné Petró Zsuzsanna, az állatkert munkatársa az MTI-vel.

A kétéltűek évére tekintettel azt szeretnénk, ha a híres nyírségi mocsárban fellelhető állatok élőhelyének minősége jobbá válna a rendcsinálással. A nyíregyházi lápos területen számos békafajta él, közte zöldlevelű békák és unkák sokasága, s persze hüllők, ritka gőték, mocsári teknősök, siklók, valamint a növényvilág is gazdag, ott tenyészik például az orchideák családjának különösen védett fajtája a kosbor.

Az egy hetes program során az állatparkban a világ kontinensein élő fajok természethűen kialakított élőhelyeit mutatják be a látogatóknak, az iskolában pedig kiállításokat, előadásokat és vetélkedőket rendeznek, hogy a környezetvédelem fontosságára ráirányítsák a diákok figyelmét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását