2024. május 3. - Tímea, Irma

Nővérruha-bemutatót tartottak

Különleges bemutatót tartottak Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban péntek délután, ahol az intézmény nővérei vonultak fel a régmúlt és a jelen egyenruháiban. Tizennégy aneszteziológiai asszisztens öltözött a múlt, illetve napjaink nővéregye
2008. április 12. szombat 07:10 - Hírextra

Pető Józsefné, a miskolci kórház aneszteziológiai osztályának vezető asszisztense a látványos felvonulás közben adott interjút. Az ötletgazda - aki egyben a ruhák tervezője, készítője - Kossuth Zsuzsanna korhű ruhájában nyilatkozott a távirati irodának.

Mint mondta, a megye kórháza idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, ebből az alkalomból ötlötték ki a nővérbemutatót, amely először az elmúlt félévszázad egyenruháit vonultatta volna fel. "De egy kicsit visszanyúltunk az időben, és az ápolórendek viseleteiből is válogattunk".

A tizennégy ruhán kívül még jó pár öltözékkel szeretnék bővíteni a ritka gyűjteményt, amelyet később akár egy kiállítás keretében is megnézhetnének majd az érdeklődők - fejtette ki az elképzeléseit a nővérruhák varrója.

Számos felkérést kaptak, hogy mutassák be az egyenruhákat konferenciákon, szakmai napokon is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását