2024. május 8. - Mihály

Egész napos Biblia-felolvasás

A Biblia Évéhez kapcsolódva szerdán a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) József Attila Tanulmányi és Információs Központjában egész napos Biblia-felolvasást tartanak - tájékoztatta a helyszínen az MTI-t a szervező Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetőj
2008. április 9. szerda 15:24 - Hírextra

Az ökumenikus programmal kapcsolatban Pálfai Zoltán az MTI-nek elmondta: igyekeztek minél színesebben összeállítani a napot, így a felolvasás mellett például bibliai motívumokkal díszített kézműves tárgyak készítésére is lehetőség van. Ezen túl bibliai társasjátékokat vagy elektronikus Legyen ön is milliomost játszhatnak a résztvevők, melyben Vágó István helyett, XVI. Benedek pápa teszi fel a kérdéseket. Sőt megkóstolhatják azokat az ételeket, amelyeket a Könyv említ, így a különböző gyümölcsöket, zöldségeket, az olajbogyót illetve az egyetemisták által készített pászkát.

Egészen estig különleges tárlatot is láthatnak az érdeklődők: Kiss Norbert, az SZTE egykori bölcsész hallgatója, 73 nyelven gyűjtötte össze a Bibliát- az európai mellett afrikai és ázsiai kiadások is találhatók a gyűjteményben. Így a tárlaton van egyebek mellett szuahéli, afrikaans, fidzsi, hindi, vietnami, tatár, kazak, arab és lapp nyelvű kiadás is.

A tizenegy órán át tartó felolvasás során félóránként váltják egymást a pulpitushoz kiálló katolikus, református és evangélikus fiatalok. Így a reggel fél kilenctől a program során este fél nyolcig huszonketten osztják meg a Biblia gondolatait a hallgatókkal. A felkérést elfogadva délelőtt tizenegy órakor Gyulai Endre, a 2006-ban nyugdíjba vonult szeged-csanádi megyéspüspök állt a közönség elé.

Pálfai Zoltán a programmal kapcsolatban elmondta: a legfontosabb az volt, hogy a fiatalok lássák, hogy a hit és a vallás jelen van a mindennapokban, és lehetőség van a gondok megoldására.
A szegedi fiatalok erre az évre még egy programot szerveznek a Bibliához kapcsolódóan. A tervek szerint őszre a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet tart egy hasonló napot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását