2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP kétfrontos harcot folytat

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP a mérsékelt reformpolitikájával kétfrontos harcot folytat a liberális fundamentalizmussal és a szociális populizmussal szemben, de nincs más megoldás.
2008. április 7. hétfő 16:22 - Hírextra

"Sem a sokkterápiában, sem a semmittevő populizmusban nem hiszek. Az előbbi kibírhatatlan, az utóbbi felelőtlen. A kettő között kell maradni!" - fogalmazott blogjában a miniszterelnök hétfőn.
Gyurcsány Ferenc arról is írt: tudja, hogy a szocialisták közül sokaknak "kedve támad jól odamondogatni" az SZDSZ-nek a liberálisoktól elhangzott nyilatkozatok miatt, de olcsó dolog lenne népszerűséget szerezni egymás besározásával.

Véleménye szerint, ha valakivel együtt élünk több mint 10 éven keresztül – és a koalíció egyfajta együttélés – akkor a kapcsolat értékeire, erényeire azután is vigyázni kell, ha a kapcsolatnak már vége.

"Azt mondják, a felbomló házasságokat utólag maga a válás is minősíti, tehát az, hogy a felek miképpen képesek rendezni dolgaikat, ha vége egy kapcsolatnak. Most úgy látom, ez a kapcsolat – szocialisták és szabad demokraták közös kormányzása – minden bizonnyal egy időre véget ér. De nem gondolnám, hogy ennek tányércsörömpöléssel kellene bekövetkeznie" - tette hozzá a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy az SZDSZ ügye eldönteni, ha menni akarnak, de azért érdemes tudniuk: az MSZP-nek ők szövetségesei, barátai voltak, személyesen talán maradnak is, és semmiképpen nem ők az első számú ellenfeleik a magyar politikában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását