2024. május 5. - Györgyi

Pozsonyban találkoznak

Szlovák és magyar könnyűzenei fesztiválszervezők és szakújságírók találkoznak kedden Pozsonyban, megbeszélendő, hogyan népszerűsíthetnék jobban egymás programjait.
2008. április 3. csütörtök 23:11 - Hírextra

A Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet az ötletgazda, mert úgy látja, hogy a határok átjárhatósága és a világháló adta lehetőségek ellenére még mindig kevés látogató érkezik a szomszédból egy-egy fesztiválra - mondta el az MTI-nek Juhász Katalin, az intézet sajtótitkára.

A helyi újságok, rádiók, televíziók újságíróinak bevonásával a szervezők újabb lehetséges érdeklődőkhöz juttathatják el az információkat, ezáltal a két ország fiataljai egymás kultúráját is jobban megismerhetnék - tette hozzá.

A találkozón a trencséni Pohoda Fesztivál, a budapesti Sziget Fesztivál és a Magyar Zenei Exportiroda képviselői, valamint szlovák és magyar szakújságírók tárgyalják meg az együttműködés lehetőségeit.
A pozsonyi intézet valamennyi ismert magyarországi fesztivál szervezőihez eljuttatta a találkozóra szóló meghívót, s ha személyesen nem tudnak megjelenni, az intézet címére elküldhetnek angol nyelvű információs anyagot, amelyet Pozsonyban átadnak a szlovák újságíróknak.

A hatékony információcsere érdekében a szlovák és a magyarországi fesztiválok szervezőitől kapott anyagokat májusban közzéteszik az intézet internetes portálján, a www.holnap.sk címen is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását