2024. június 1. - Tünde

Szekeres kiállítás Szegeden

Szekeres István makói születésű grafikusművész hatvan éves alkotói pályájának legjavát, válogatott tusrajzait láthatja a közönség a szegedi Kass Galériában pénteken nyíló kiállításon - tájékoztatta Becsei Péter, az intézmény kommunikációs munkatársa az MT
2008. március 27. csütörtök 15:02 - Hírextra
Szekeres István 1953-ban végezte el a Képzőművészeti Főiskolát; a most 81 esztendős művész könyvtervek sorát készítette pályája hat évtizede során, emblémák sokaságát adta át megrendelőinek, ezáltal a grafika alkalmazott műfajában teremtve újat és sokszínűt - mondta csütörtökön az MTI-nek a muzeológus.

Hozzátette: tusrajzai a művész saját örömére, és tán éppen ezért a néző gyönyörűségére készültek. Az alkotások javát a Szín-Vonal-Rajz 1948-2008 címet viselő tárlaton a Kass Galériában láthatja június elejéig a közönség.

Már maga a grafikák "hordozó anyaga" is különleges, a cakkos-szabálytalan merített papírlapok ősi kínai technikával egy szentendrei manufaktúrában készülnek - közölte a szakember.

Szekeres István barna tusrajzai az élet letisztult szépségeit, jelképszerű mondandóit mutatják. A humornak nincsen híján a kiállítás legtöbb darabja, a három falon sorakozó rajzok lényege mégis a ráncba szedett játékosság - fogalmazott Becsei Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását