2024. május 10. - Ármin, Pálma

Rendőrök vidékről

Fel sem merült, hogy a vidékről felrendelt 300 rendőr a Készenléti Rendőrséghez kerülne; a rendőrök a kiemelt közterületeken látnak el járőrszolgálatot a közrend erősítésére - jelentette ki Horváth Attila alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közren
2008. március 26. szerda 15:51 - Hírextra
Az alezredes emlékeztetett rá: január 1-jével, a rendőrség és határőrség integrációjával öt megyei rendőr-főkapitányságnál alakult ki úgynevezett "létszám feletti létszám". Miniszteri döntés miatt ugyanis a volt határőröknek egykori szolgálati helyük közelében kínáltak munkát. Győr-Moson-Sopron megyében 306, Nógrád megyében 105, Vas megyében 276 az állomány feletti létszám.

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya januárban jelezte Bencze József országos rendőrfőkapitánynak, hogy Budapest az integráció vesztese, ezért kérte Budapest megerősítését a megyékből felvezényelt rendőrökkel.

Bencze József ezt követően döntött 300 rendőr Budapestre rendeléséről: Győr-Moson-Sopron megyéből 150, Vas megyéből 90, Nógrád megyéből 60 rendőr szolgál Budapesten három hónapon át - mondta.

Mint mondta, a rendőröket közterületi szolgálatra rendelték fel, és a Déli pályaudvar, a Keleti pályaudvar, a Nyugati pályaudvar, a budai Vár és környéke, a Blaha Lujza tér, a Belváros és a három metróvonal teljes szakaszán fognak járőrözni.

Arra a kérdésre, hol laknak majd a felrendelt rendőrök, azt mondta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság vállalta, hogy szálláshelyet bérel nekik.

Tudatta: a határőrből lett rendőrök átképzése már tavaly megkezdődött, emellett 1999 óta a rendőr szakközépiskolákban a határrendész és rendőr hallgatók tananyaga 70 százalékban megegyezik, így nincs jelentős eltérés a két képzés között.

Budapesten körülbelül 1.300 rendőr hiányzik a rendszeresített állományból - hangzott el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását