2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Tilos a MÁV elzárt területein illetékteleneknek tartózkodniuk

A vasút elzárt, üzemi területein szigorúan tilos illetékteleneknek tartózkodni, ez ugyanis rendkívül balesetveszélyes, és a vasútüzem biztonságát is veszélyezteti - tájékoztatta az MTI-t közleményben a MÁV sajtófőnöke kedden.
2008. március 25. kedd 18:06 - Hírextra

Kavalecz Imre a Borsod megyei Sajószentpéteren történt baleset kapcsán emlékeztetett: vasárnap egy teherszerelvény egyik kocsijára felmászott és súlyos áramütést szenvedett egy 16 éves fiú. Az életveszélyes állapotban lévő sérültet a mentők helikopterrel szállították a miskolci kórházba. A baleset körülményeinek tisztázása jelenleg is tart.

A vasúti felső-vezetékrendszerekben 25 ezer volt feszültség alatt van, amelynek két méteren belüli megközelítése életveszélyes. Ezzel a ténnyel mindenkinek tisztában kell lennie, aki a tiltás ellenére - bármilyen szándékkal - megkísérli a vasúti felsővezeték megközelítését - áll a dokumentumban.

A közleményben az is szerepel, hogy korábban is előfordult már több hasonló baleset. Elsősorban gyerekekkel, akik életüket vesztették, vagy maradandó testi és szellemi károsodást szenvedtek, mert nem vették figyelembe a tiltást.

A dokumentum arra is kitér, hogy 2002-ben például a siófoki teherpályaudvaron mászott fel egy gyerek a vasúti kocsi tetejére, 2003-ban Tatabányán, 2005-ben a hatvani állomáson, és Kaposváron történt a tiltás ellenére baleset. 2006-ban szintén Kaposvár állomáson, majd Tatabányán, aztán tavaly Kabán a cukorgyár iparvágányánál volt emiatt szerencsétlenség. 2007-ben a maglódi állomáson, és a pesterzsébeti megállóhelyen, illetve Újszászon történt baleset.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását