2024. május 2. - Zsigmond

Jön! Nathan and The Zydeco Cha Chas és Karen Carroll

A Magyarországon már járt Karen Carroll and The Mississippi Grave Diggers valamint Nathan and The Zydeco Cha Chas jövő hétfőn a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában ad koncertet.
2008. március 24. hétfő 18:24 - Hírextra
Nathan and The Zydeco Cha Chas az afro-amerikai tánczenét, a zydecót játssza. Ez a zene a 17. század végén keletkezett, amikor a francia gyarmatosítók birtokba vették Louisianát. Akkor született meg a cajun, a helybéli fehérek "francia muzsikája", és a zydeco, amely az ottani feketék tánczenéje.
A "családi vállalkozásban" dolgozó együttesben Nathan Williams énekel, egyúttal a műfaj legfontosabb hangszerén, harmonikán játszik. Dennis Paul Williams gitározik, Nathan Williams jr. a billentyűs hangszereket, a Mark Williams a rubboard nevű ritmushangszert, a műfaj másik jellegzetes és különleges zeneszerszámát szólaltatja meg, Robert LeBlanc basszusgitározik, Herman "Rat" Brown pedig dobol.

Az este másik vendégét, Karen Carrolt már hallhatták Budapesten a blueskedvelők. A 49 éves chicagói születésű énekesnő, szövegíró és zenész tavaly is fellépett Magyarországon. Hatéves korában kezdte el zenei pályáját, Robert Allen és Nate Griffen mesterektől tanult gitározni. Fellépett többek között Lonnie Brooksszal, Albert Kinggel és a Freeman Bros-szal. Édesanyja, Jeanne Carroll többször is turnézott már Magyarországon.

Karen Carroll idén legújabb formációjával turnézik, a már Európában is közismert Mississippi Grave Diggersszel. A Mississippi Grave Diggerst magyar zenészek alkotják: a hazai bluesélet elismert, zenésze, szervezője Oláh Andor szájharmonikán és fúvós hangszereken játszik, Hudák Zsófia nagybőgőzik, Nemes Zoltán zongorázik és vokálozik, Somos Péter dobol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását