2024. május 14. - Bonifác

Reggeli vegyesmérleg

Egy kvartettre való magyar indult az úszók hollandiai Európa-bajnokságának harmadik versenynapján 200 m női vegyesen, s a különítmény fele - Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn - bejutott az elődöntőbe.
2008. március 20. csütörtök 10:41 - Hírextra

Hosszú, aki kedden ezüstöt szerzett 400 m vegyesen, futamát nyerve a hatodik idővel (2:15.68 perc) lett tagja az esti programban is érintett elődöntős mezőnynek, s még jobban szerepelt Verrasztó (2:14.61), aki összesítésben a második legjobbként lépett tovább. Az országonként akár négy úszó indulását is lehetővé tevő, de legfeljebb kettő továbbjutását megengedő szabálynak ezúttal nem volt jelentősége, tudniillik Jakabos Zsuzsanna (2:18.90, 20. hely) és Dara Eszter (2:20.93, 24.) eleve kiszorult a "tizenhatok" közül.

A csütörtöki nyitányt amúgy a 200 m férfi pillangó selejtezője jelentette, két magyarral. Gercsák Balázs várakozáson felül helyt állt, hiszen egyfelől a tizedik időt (1:59.02) úszta, s továbbment az elődöntőbe, másfelől jóval az olimpiai B szinten - 2:01.79 - belül ért célba. Viszont az is tény, hogy ebben a számban már két A szintes is akad Cseh László és Kerékjártó Tamás személyében. Nem került be ugyanakkor a 16 közé Kovács Norbert, akinek teljesítménye (2:02.25) a 24. helyhez volt elég.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását