2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Minden idők legjobb magyar eredménye

Fajtagyőztes lett egy magyar kutya a világ legrangosabb kutyakiállításán, a hét végén rendezett angliai Crufts Dog Show-n: a Carlos névre hallgató újfundlandi gazdájával, a pécsi Siklósi Bélával minden idők legjobb magyar eredményét érte el ezen a verseny
2008. március 12. szerda 06:40 - Hírextra

A bíró értékelése szerint Carlos karakterének, felépítésének és egyebek mellett szenzációs felvezetésének köszönhetően lett első fajtája 246-tagú mezőnyében, a fajtacsoportverseny munkakutyák kategóriájában pedig az a schnauzer előzte meg, amely végül a Best in Show-t, azaz a kiállítás fődíját is elvitte - mondta el Siklósi Béla az MTI-nek kedden.

Carlos tulajdonosa utalt rá, hogy az öt és fél éves kutya már számtalan nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményt, a 2006-os poznani világkiállításon például a második legszebb kutyának választották.

Siklósi Béla, aki Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének pécsi elnöke is, úgy vélte, Carlos sikerében jelentős szerepe van a genetikának, a szülők kiválasztásának. A kutya anyjának például az Egyesült Államokban találták meg a megfelelő párt.

Hozzátette: emellett Carlos felkészítésével ő és a kutya felvezetője, úgynevezett "handlere", Maróti Gábor rendszeresen, naponta akár több órát is foglalkozik, s számít az is, hogy a díjnyertes négylábú "igazi versenyzőalkat", a lehető legjobb formáját mutatja a megmérettetéseken.

A pécsi tenyésztő 1976-ban volt először kutyakiállításon. Húsz éven át csak bernáthegyikkel foglalkozott, azóta újfundlandikkal dolgozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását