2024. május 2. - Zsigmond

Aláírásgyűjtés a vizitdíjért - 3. 721-et sikerült

Lezárult a vizitdíj megmaradásáért indított aláírásgyűjtés, a háziorvosok kezdeményezését összesen 3721-en támogatták - tájékoztatta az MTI-t a két kezdeményező orvos csütörtökön. Ádám Ágnes és Komáromi Zoltán közleményében azt írta: a felhíváshoz 384 o
2008. március 6. csütörtök 17:32 - Hírextra
A háziorvosok azért indították ezt a kezdeményezést, mert - mint írták - a vizitdíjnak köszönhetően bevételük átlagosan közel negyedével növekedett, amelyből az ellátás minőségén és biztonságán tudtak javítani. A kezdeményezők szerint a vizitdíj eltörlése jelentős bevételkiesést okozna a praxisoknak és veszélyeztetné azok biztonságos működését.

Különösen nagy veszélyt érzünk azoknál a vidéki kispraxisoknál, ahol a vizitdíj biztosítja a praxis fennmaradását - fogalmaztak. Hozzáfűzték: jelenleg a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok fele tartozik ebbe a kategóriába és reményüket fejezték ki, hogy március 9-i népszavazás után nem fog ezek száma jelentősen emelkedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását