2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kiss Péter a politikai radikalizmusról

A politikai radikalizmus olyan, érveket helyettesítő politika, ami megfélemlítésre, félelemkeltésre játszik az emberek biztonságának megteremtésére törekvő demokráciában - jelentette ki Kiss Péter (MSZP) kedden Gyöngyösön.
2008. március 4. kedd 19:38 - Hírextra

Erre az egyik legjobb példa az egri kórház vagyonkezelésének átadását kísérő vita. Ugyanis az ellenzők nem vetik fel, hogy olyan, velük egy táborba tartozó önkormányzatok, mint Heves, Aszód, Körmend, Tapolca vagy Mezőtúr miért hoztak a Heves megyeihez hasonló döntéseket, amikor magánkézbe adták az egészségügyi intézmények működtetését - közölte a kancelláriaminiszter.

Az természetes, hogy a helyi politikai erők mérlegelik lehetőségeiket, és a helyi közösségnek legmegfelelőbb döntéseket hozzák meg. Ennek a mérlegelő politikának vet gátat a radikalizmus - fejtette ki a szocialista politikus.

Kiss Péter gyöngyösi látogatása kapcsán arról is szólt, hogy az Apollo Tyres abroncsgyártó konszern gyöngyösi beruházása olyan fejlesztés, ami kihat az egész országra. Ebben a helyzetben kormányzati segítségre is számíthat a település a városfejlesztés területén - tette hozzá.

Példaként említette az ipari parkot és az M3-as autópályát összekötő útszakasz négysávossá bővítését, illetve a nyugati elkerülő út befejezését.

Ugyancsak támogatja a kormány a városnak azt a tervét, hogy pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjára a helyi roma telep felszámolása érdekében - mondta Kiss Péter.

Az indiai Apollo Tyres konszern gumiabroncsgyára egyébként a tervek szerint 2009 végén kezdi meg működését a város ipari parkjában. A 300 millió euró beruházásával megvalósuló üzem várhatóan mintegy 1.500 embernek ad majd munkát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását