2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Rippl-Rónai képeiből rendeznek tárlatot

A modern magyar festőművészet meghatározó alakjának, Rippl-Rónai Józsefnek 43 művét állítják ki pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében. Az időszaki tárlatot április végéig tekintheti meg a közönség. Rippl-Rónai József festészetére gazdag színv
2008. március 1. szombat 19:33 - Hírextra
Kialakított egy sajátos stílust, amit kukoricásnak nevezett el. Ez azt jelentette, hogy a festéket vattaszerűen, foltos felrakásokkal hordta fel vásznaira. Késői korszakában drámai hatású íróportrékat, önarcképeket festett. A művész üvegablakok tervezésével és készítésével is foglalkozott. Ő készítette például az Ernst Múzeum nagyméretű üvegablakát is.

A szegedi tárlaton a látogatók képet kaphatnak a festőművész mind a négy művészeti korszakáról. A 43 darabos kollekció főként a kaposvári múzeum gyűjteményére támaszkodik, de a Csongrád megyei közgyűjtemény 8 festményét is kiállítják. A nagyközönség most láthatja először a Nyilasy Sándor szegedi festőművészről készült portrét, amelyről a szakemberek nemrég bizonyították be, hogy valóban Rippl-Rónai József alkotása.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását