2024. május 29. - Magdolna

Nem adják a Margit Kórházat

A kormánypártok elutasították a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén a III. kerületnek azt a kérését, hogy a Margit kórházat adják át a városrésznek.
2008. február 28. csütörtök 17:07 - Hírextra

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes szerint jelenleg a kórház nem alkalmas önálló működésre, mivel számos feladat ellátása megszűnt az intézményben. A főváros, ahogy eddig, úgy a jövőben is csak a szakrendelők kerületi átadását támogatja. Arra azonban nyitottak, hogy a kerülettel közösen fejlesszék ezt a kórházat.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető "tisztességtelen, erkölcstelen" dolognak tartotta azt, hogy előbb működésképtelenné teszik a kórházat, majd arra hivatkoznak, hogy nem képes feladatának ellátására.

Vita nélkül egyhangú szavazással eredménytelenné nyilvánította közgyűlés a Schöpf-Merei kórház hasznosítására kiírt pályázatot. Horváth Csaba jelezte, hogy az egyetlen pályázó az elérhető pontszámnak alig a felét teljesítette. A közgyűlés később dönt a kórház további sorsáról.

Ugyancsak vita és egyhangú szavazással határozott a közgyűlés arról, hogy a kormánynál kezdeményezik a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság működéséhez biztosított állami normatívák megemelését. Ennek mértéke ugyanis egyre csökken, miközben a főváros évek óta 650 millió forint körüli pénzt ad a tűzoltóságnak.

Szintén vita nélkül, egyhangúlag támogatta a közgyűlés a Budapest és Tirana közötti együttműködési szerződést, amelyet Demszky Gábor főpolgármester pénteken kezdődő albániai útja során ír majd alá.

Demszky Gábor javaslatára, további egyeztetések igénye miatt többségi szavazással levették a napirendről azt az ellenzék által támogatott indítványt, hogy egy budafoki utca nevének névadóját megváltoztassák. A kerület és az ellenzék azt szorgalmazta, hogy a városész Angeli nevű utcájának Angeli Lambert kertész, a cecei paprika minősítője legyen a névadója. Jelenleg az utca névadója Angeli Lajos, aki a Tanácsköztársaság helyi direktóriumi tagja volt. A kerület azért javasolta csak az utca névadójának megváltoztatását, hogy ezzel ne okozzanak semmilyen kellemetlenséget a lakóknak, akik továbbra is az Angeli utcában élnek.

Az elutasító és a támogató szavazatok megoszlása miatt nem fogadták el a Fővárosi Közgyűlés ez évi munkatervét. A végszavazás előtt a többség leszavazta Csomós Miklós (Fidesz) módosító javaslatát, amelyben különböző témák beépítését indítványozta a tervezetbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását