2024. május 8. - Mihály

Péterfalvi államtitkár lesz

Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője - értesült az MTI hivatali forrásból hétfőn. A távirati iroda információja szerint Péterfalvi Attila április elsejétől tölti be az államtitkári beosztású pozíciót.
2008. február 25. hétfő 10:15 - Hírextra
Az Országgyűlési Biztos Hivatal eddigi vezetőjének, Wolf Erzsébetnek leváltását várhatóan a nap folyamán jeleni be Szabó Máté általános ombudsman.

A hivatalvezető fölötti munkáltató jogokat az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, mint főombudsman gyakorolja, de a személycseréket illetően a hivatalban lévő biztosok, így a kisebbségi ombudsman véleményét is ki kell kérnie.

Péterfalvi Attila 2001 és 2007 között töltötte be az adatvédelmi biztosi pozíciót, megbízatása tavaly december 13-én járt le. Sólyom László köztársasági elnök újra jelölte Péterfalvi Attilát, de az Országgyűléstől nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget, így jelenleg az adatvédelmi biztosi pozíció betöltetlen.

Péterfalvi Attila nem vállalta az újabb jelölést, így az államfő Zombor Ferenc jogászt, ügyvédet jelölte a pozícióra. Zombor Ferenc 1996 és 2007 között az Országgyűlési Biztosok Hivatalában dolgozott, először az adatvédelmi

főosztályt, később a nemzetközi jogi főosztályt vezette. Jelenleg
ügyvédként dolgozik, polgári peres és adatvédelmi ügyeket visz.
Személyéről és a jövő nemzedék ombudsmanjáról, Fülöp Sándorról hétfői ülésén dönt az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását