2024. május 9. - Gergely

"Hittérítő" autóbusz

Szokatlan vallásos nevelési módszerhez folyamodott valaki Romániában: a nagyváradi tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszát a Jelenések könyvéből vett idézetekkel lepte el.
2008. február 23. szombat 15:43 - Hírextra
Reklámként adták bérbe neki 110 euróért a jármű felületét. A tömegközlekedési vállalat vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy a Bibliából vett idézetek nem sértenek senkit, ezért indokolatlannak találták a szerződés felbontását.

Az Evenimentul Zilei című napilap szerint nem lehet tudni, hogy ki volt a megrendelő, ugyanis a vállalattól nem adják ki a sajtónak az ügyfél nevét. A városban működő egyházak vezetői cáfolták, hogy tőlük származna a furcsa kezdeményezés.

Az újság által megkérdezett nagyváradiakat nem zavarja a "hittérítő" busz látványa, mi több dicséretesnek tartják, hogy "a mozgó Biblia" legalább eszébe juttatja az embereknek a lelkiek fontosságát is.

A nagyváradi utasok közül egyesek abban reménykednek, hogy a Biblia-idézetek hatására a jegyellenőrök is felhagynak majd azzal a "pogány szokásukkal", miszerint nyugta nélkül teszik zsebre a bliccelőkre kiszabott pénzbüntetéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását