2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csoóri Sándor a népszavazásról

Nincs ma forradalmi helyzet, "forradalmár helyett lázadónak kell lennünk" - mondta Csoóri Sándor szombaton Keszthelyen, az általa tavaly életre hívott Márciusi Charta rendezvényén.
2008. február 23. szombat 19:50 - Hírextra

A népszavazás jelentősége és hatása a magyar nemzet életére címet viselő tanácskozáson az önmagát civil szellemi mozgalomként meghatározó szervezet elnöke úgy fogalmazott: "a lázadásnak megvan a maga becsülete". Ki-ki magában eldönti, hogy hova fog szavazni, s ha jó helyre teszi a voksát, "máris megtette a becsület lázadását, és nem kell fegyver hozzá" - mondta.

Csoóri Sándor szerint Magyarországon egyfajta "erkölcsi, morális felsőházat" kellene létrehozni, tudósok, közgazdászok, határon túli értelmiségiek, egyházi személyiségek részvételével.

Csath Magdolna közgazdász a rendezvényen annak a meggyőződésének adott hangot, hogy jelenleg Magyarország gazdasági helyzete rosszabb, mint a néhány évvel ezelőtti Argentínáé volt. A kormány "bűnének" nevezte, hogy a külföldi cégek adókedvezménye miatt nincs elég bevétele az országnak, ugyanakkor hatalmas az állami pazarlás. Stratégiai gazdaságpolitikai lépések kellenének, mert ma csak "állépések, látszattevékenységek" folynak - mondta.

Jakab István, a Magosz elnöke szerint az elmúlt években nem arra használták fel az uniós pénzeket, hogy az ország mezőgazdaságát erősítsék. Nyílt versenybe kényszerülünk a világpiacon, de ha pártpolitikai befektetők szerzik meg a mezőgazdaságot, lemaradunk - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 25. 18:44
Az ostobaság csimborasszója az, amit itt olvashattunk.
Csoóri Sándor inkább írjon, mert a politikában, közéletben csak folyamatosan lejáratja magát.
thurvj97
2008. február 23. 20:05
Ingyenélők tanácskozása,blőd baromságokkal. FElsőház főpapokkal,arisztokratákkal meg Csoóri nagymutterjával. Észbontó, hogy ezek az emberek még hatni tudnak valakire. Szerintem ezt nyugodtan a sötétek konferenciájának lehetne nevezni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását