2024. május 3. - Tímea, Irma

Termálvízzel fűtik a kórházat

Júniusra elkészül a teljes energetikai fejlesztés a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban, a munkálatok felével már végeztek a kivitelezők - közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója csütörtökön.
2008. február 21. csütörtök 20:00 - Hírextra
Baráth Lajos elmondta: a 175 millió forintos beruházás megvalósulását követően a területen levő termálvízzel fűtik majd az intézményt és ez szolgál a felhasznált melegvíz felmelegítésére is. A beruházás költségeiből mintegy 70 millió forintot a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program, 61 milliót az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium támogatása, a fennmaradó költségeket pedig a Csongrád Megyei Önkormányzat fedezi.

A beruházás során most a melegített vizet szállító gerincvezetékek lefektetése zajlik. Emellett hamarosan elkészül az a számítógépes épület-felügyelő rendszer is, mely a külső hőmérséklethez igazodva szabályozza majd a fűtést. A radiátorok átmosása már zajlik, és elkezdték beszerelni a helyi hőfokszabályozó kapcsolókat is.

Az előzetes számítások alapján a beruházás hét-nyolc év alatt megtérül, a fejlesztéseknek köszönhetően a kórház jelenlegi, éves szinten 90 millió forintos energiaszámlája 20 százalékkal csökken - mondta Baráth Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását