2024. április 30. - Katalin, Kitti

A KDNP reagált Lamperthre

2002 és 2007 között 47 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma a 15-64 éves korosztályban, a foglalkoztatási ráta pedig 56,2-ről 57,3 százalékra javult - mondta Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter évértékelő tájékoztatóján csütörtökön Bu
2008. február 14. csütörtök 20:25 - Hírextra

Harrach Péter kereszténydemokrata parlamenti képviselő papírgyártásnak, kormányzati pótcselekvésnek nevezte az MTI-nek nyilatkozva a területen történteket; szavai szerint "nem látszik határozott cselekvés nyoma" ebből a beszámolóból.

Mint mondta, a szakképzés terén nem "a toldozgatásra, javítgatásra, hanem az újjáépítésre van szükség" a képzetlenek, a hátrányos helyzetű csoportok esélyhez juttatásához, míg a családtámogatási és a nyugdíjrendszer változásai kapcsán arról beszélt: sok kárt okoztak az átgondolt koncepció nélkül tett lépések.

Harrach Péter utalt arra: hónapokkal ezelőtt olyan nyugdíjkoncepciót tett közzé az ellenzék, amelyet a kormány ugyan tárgyalásra alkalmasnak nevezett, de további lépések nem történtek az ügyben, ezért "nincs szükség újabb koncepció kidolgozására".

A kereszténydemokrata politikus - megjegyezve, hogy az Orbán-kormány egykor eltörölte a nyugdíj és a bér együttadóztatását - arra is kitért: nyolc százalékkal rosszabbul jár, aki idén vonul nyugdíjba, mint aki korábban tett így.

A nyugdíjas fogyasztói árindex az infláció majdnem kétszeresével, 11,7 százalékkal nőtt, és az idősotthonba költözés is nehezen elviselhető anyagit terheket ró az érintettekre.

Harrach Péter a családtámogatások átalakítása kapcsán bírálta a jövedelemhez kötött juttatások háttérbe szorítását, mondván: ezzel azt a réteget gyengítik, amely "kíván és tud is dolgozni".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását