2024. május 2. - Zsigmond

Menekülő csempészautóval ütközött a rendőrautó

Menekülő csempészautóval ütközött össze egy rendőrkocsi Nagyecsed határában; az ukrán zárjegyes cigarettát szállító jármű sofőrje szándékosan "kikapcsolta" a féklámpáját, hogy előidézze a karambolt és megléphessen elfogása elől - közölte a Szabolcs-Szatmá
2008. február 8. péntek 16:47 - Hírextra
A csempészautó úgy volt átalakítva, hogy a sofőrje egy kézi gombnyomással ki tudta kapcsolni a kocsi világítását, a féklámpákat is, így a rendőrök a sötétben nem észlelhették lassítását, belerohantak járművébe - mondta Fülöp Gergely sajtószóvivő.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a csempészt csütörtök éjjel akarták megállítani a közúti ellenőrzést tartó járőrök Nagyecsednél, de ő megpróbált továbbhajtani a járművében lévő 15.000 doboz, mintegy kilencmillió forint értékű ukrán cigaretta miatt.

A szándékosan előidézett balesetben személyi sérülés nem történt, a menekülő csempészt elfogták, az autókban többszázezer forint kár keletkezett.

A szóvivő megjegyezte, hogy a csempész autóján a rendszám hamis volt, így a csempészés és közúti baleset okozása mellett hamisításért is eljárás indult ellene.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását