2024. május 2. - Zsigmond

Feltalálók Világnapja

A Feltalálók Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége (IFIA) 2008. február 2-án tartotta meg első alkalommal a "Feltalálók Világnapját" Bangkokban, a kapcsoltan a Tájföldi nemzeti feltaláló naphoz. E világesemény alkalmából hazai és nemzetközi találmányi bemu
2008. február 8. péntek 13:20 - Hírextra
A Feltalálók Világnapja

A Feltalálók Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége (IFIA) 2008. február 2-án tartotta meg első alkalommal a "Feltalálók Világnapját" Bangkokban, a kapcsoltan a Tájföldi nemzeti feltaláló naphoz. http://www.invention-ifia.ch/bangkok/bangkok.htm

E világesemény alkalmából hazai és nemzetközi találmányi bemutatót rendeztek, melyre 25 országból 150 válogatott találmány érkezett. A Magyar Feltalálók Egyesülete 12 újdonsággal szerepelt, a legnagyobb közönségsikert Baricz István cipőtalpba épített szellőztető mechanizmusával arattuk. A szakmai látogatóink érdeklődését leginkább Schubert István tömörségvizsgáló berendezése váltotta ki.

A "Feltalálók Világnapja" keretében megtartott nemzetközi konferencián öt kontinens vezető innovációs szakemberei szerepeltek. A nyitó előadást, az innováció állami támogatásáról Vass Ilona a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnökhelyettese tartotta. A konferencia résztvevői példaértékűnek ítélték a magyar támogatási rendszert.

Az IFIA számos nemzetközi elismerést adott át a legkiválóbb feltalálóknak. A tájföldi uralkodó őfelsége Bhumibol Adulyadej maga is feltaláló, aki ez alkalommal a Nemzetközi Feltaláló Lovagrend első parancsnoki fokozatát nyerte el. A királyi családból híres feltaláló még Maha Chakri Sirindhorn hercegnő, akinek ökológiai rendszeréért átadták a világszövetség "Global Inventor Award" díját.

Az első "Feltalálók Világnapján" nyitotta meg Vedres András IFIA elnök a világszervezet jubileumi ünnepségsorozatát. Az IFIA 1968-ban alakult meg. Kezdetben hat európai országból voltak tagjai, mára 84 országból több mint 300 szervezet az IFIA tagja. E jubileumi évben, 10 országban tartanak találmányi kiállításokat, amelyeken a magyar feltalálók is jelentős támogatással bemutathatják piacszerzés céljából az innovációs eredményeiket.

Kiadó: Magyar Feltatálók Egyesülete (MAFE)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását