2024. május 3. - Tímea, Irma

Rekordbevétel az árverésen

Minden idők második legnagyobb bevételét hozó európai művészeti árverésével indult a londoni Christie,s idei évének egyik legforgalmasabb hete. A brit aukciós ház péntekig összesen 12 árverést rendez, és már a hétfőn este tartott második is rekordközeli b
2008. február 5. kedd 11:24 - Hírextra
A legmagasabb árat - 5,7 millió fontot - Pablo Picasso 1998-as Femme au chapeau (Nő kalappal) című festménye érte el. A várt 3 millió helyett 5,6 milliónál állt meg a licit a holland Kees van Dongen L,Ouled Nail című képéért, amely egy gyönyörű táncosnőt ábrázol az algériai Ouled Nail törzsből.

Egon Schiele nyolc munkáját vitte Londonba Ronald S. Lauder amerikai milliárdos huszadik század eleji osztrák és német műtárgyakat gyűjtő New York-i múzeuma, a Neue Galerie és a várakozásokat messze felülmúló eredménnyel zárta az estét. Az aktok, önarcképek és az Anya gyermekével című olajfestmény összesen 12,5 millió fontért keltek el. Egyedül a Schiele mestere, Gustav Klimt ihletésére készült Anya gyermekével 2,9 milliót hozott. A galéria "csupán" 7,6 milliós összbevételre számított.

A Christie,s egyik vezetője szerint a február 8-ig tartó sorozaton - a többi között egy enteriőr aukción és két kortárs művészeti árverésen - a globális hitelválság keltette pénzügyi felfordulás dacára jó 280 millió font értékben adhatnak el műtárgyakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását