2024. május 2. - Zsigmond

Várólistán a várólista?

A kórházak állítják, hogy képtelenek eleget tenni a legújabb várólista-rendeletnek, ezért a jogszabály átmeneti felfüggesztésére kérte levélben a minisztert a Magyar Kórház Szövetség, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete és a Medicina 2000 Szakorv
2008. január 31. csütörtök 08:46 - Hírextra
A lap úgy tudja, hogy csütörtökön a szaktárca kabinetfőnöke egyeztetésre hívta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Egészségbiztosítási Felügyelet képviselőit, valamint az "időt kérő" szakmai szervezeteket.

Két napja jutott el az intézményekhez ugyanis az új jogszabály - emlékeztet a cikk -, amely hat területen - szemészet, ortopédia, sebészet, kardiológia, urológia, nőgyógyászat - ír elő kötelezően várólista-nyilvántartást a kórházaknak. Honlapjukon február elseje után fel kellene tüntetniük a várólistákat. Aki ennek nem tesz eleget, büntetésre számíthat.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ugyanakkor lehetetlen a feladatot teljesíteni, mivel ennyi idő alatt képtelenség összegyűjteni, rendszerezni a területhez tartozó betegeket, létrehozni az ehhez szükséges internetes felületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását