2024. május 5. - Györgyi

Vajdasági kisfiú főszerepben

Utasi Árpád, 15 éves mesemondó játssza Bendegúz szerepét a veszprémi Petőfi Színház Indul a bakterház című darabjában, amelyet március végén mutatnak be - tájékoztatta Bujtor István, a színház igazgatója szerdán az MTI-t.
2008. január 31. csütörtök 07:13 - Hírextra

A vajdasági Csantavér községben élő fiú az egyik kereskedelmi televízió Csillag születik című tehetségkutató műsorának a győztese, s Árpin ezen a versenyen látszott, hogy igazi Bendegúz alkat, aki most színházban is bizonyíthatja a tehetségét - tette hozzá a színidirektor.

Bujtor István közlése szerint a másik főszerepet, Szabó baktert Eperjes Károly színművész, a színház művészeti vezetője formálja meg, a rendező pedig Bereményi Géza lesz.

Hozzátette: a rendező Árpádot ugyanolyan meghallgatásnak "vetette alá" Budapesten, mint a veszprémi szereplőválogatás valamennyi résztvevőjét. Ezek után határozott úgy Bereményi Géza, hogy Utasi Árpád a veszprémi válogatáson jól teljesítő másik fiúval kettős szereposztásban alakítja majd a csibészes gyermekkaraktert.

Bujtor István elmondta: a színház a próbák és az előadások ideje alatt szállást biztosít Utasi Árpádnak és szüleinek Veszprémben, vállalja az étkeztetésüket is, továbbá a színház gépkocsijával szállítják majd őket - ha szükséges - lakhelyükre, Csantavérre. Az igazgató elmondta: Árpád mellé magántanárt is fogadtak, hogy az ifjú mesemondó a tanulmányaiban se maradjon le.

Eperjes Károly is találkozott már leendő főszereplőtársával, neki is tetszett a csibészes, talpraesett fiú, s "rábólintott a közös szereplésre", sőt reményei szerint emlékezetes előadás születik majd Veszprémben - mondta el a direktor.

Bujtor István emlékeztetett arra, hogy Bereményi Géza évekkel ezelőtt színpadra állította már a darabot Zalaegerszegen, s szerinte a rendező úgy látja, ezúttal is izgalmas, nagy sikerű produkciót "hoznak össze", amely azonban bizonyosan más lesz, mint a zalaegerszegi előadás volt.

Varga Róbert, a Petőfi Színház sajtófőnöke mondta el az MTI-nek, hogy Utasi Árpádnak élő szerződése van a Csillag születik című műsort bemutató televíziós csatornával, ám a kereskedelmi tévé vezetői nem gördítettek akadályt a "kis mesemondó csillag" színházi szereplése elé. Örömmel vették, hogy felfedezettjük életében először színházi szerepet alakíthat, így hozzájárultak a veszprémi fellépéséhez - tette hozzá.

A sajtófőnök tájékoztatott arról is, hogy Utasi Árpád szombaton érkezik Veszprémbe, amikor is az első olvasópróbán találkozik majd Bereményi Gézával és Eperjes Károllyal, s természetesen a darab teljes stábjával, így a "veszprémi Bendegúzzal" is. Nem utolsósorban találkozik Bujtor István igazgatóval is, ugyanis szombaton írják alá a főszerepről a szerződést - közölte a sajtófőnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását