2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lendületben a VPOP

Újabb 60 gépjárművet foglalt le kedden, egy Kiskunfélegyháza melletti telephelyen a VPOP akciócsoportja a másfél milliárdos áfacsalásként ismertté vált ügyben, amelynek már hat gyanúsítottja van - mondta el az MTI-nek Katusné Katona Anett százados, a Vám-
2008. január 29. kedd 22:12 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a telephelyre az Európai Unióból származó gépjárművek importjával foglalkozó bűnözői csoport után nyomozva jutott el a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata.
Az elkövetők a gépjárművek után lerótták a regisztrációs adót, azonban az értékesítést terhelő áfát nem fizették be az államháztartásnak, és be sem vallották azt.

Január 23-án, szervezett akció keretében, a nyomozószolgálat elfogta a bűnözői csoport négy tagját, és biztosítási intézkedésként lefoglaltak 63 autót mintegy 200 millió forint értékben.

Az államháztartásnak okozott másfél milliárd forintos kár teljes megtérülése érdekében, az elkövetők vagyoni helyzetét vizsgálva figyelt fel a hatóság a Kiskunfélegyháza melletti telephelyre.

Az itt talált, a bűncselekménysorozattal összefüggésbe hozható további 60 gépjármű felértékelése folyamatban van, de az már most látható, hogy a korábbi lefoglalásnál lényegesen nagyobb értéket képviselnek - közölte a főnyomozó.

A nyomozás szerint a bűnözői csoport tevékenysége 2006-ig vezethető vissza. Az áfacsalással gyanúsítottak egyike, Görög Tibor ellen még január 23-án elfogatóparancsot adott ki a VPOP, ő jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik.

A keddi akció során került látótérbe az áfacsalás-sorozat hatodik gyanúsítottja, aki még a hatóság megérkezése előtt elszökött a telephelyről, de később elfogták és őrizetbe vették. A további négy gyanúsított közül egy előzetes letartóztatásban van, hárman szabadlábon védekeznek - közölte Katusné Katona Anett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását