2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csapody térképekkel vicceskedik

Újbudát ábrázoló térképet küld a két másik képviselőjelöltnek a vasárnapi időközi parlamenti választások előtt Csapody Miklós. Erről az MDF-es politikus pénteki, budapesti kampányzáró sajtótájékoztatóján beszélt. Csapody Miklós a Képviselői Irodaházban ta
2008. január 25. péntek 13:45 - Hírextra
Utóbbiból egy-egy példányt el akar küldeni két riválisának: a Fidesz-KDNP színeiben induló Rétvári Bencének, illetve a koalíció közös jelöltjeként megméretkező Lakos Imrének, szavai szerint azért, hogy annak alapján "el tudjanak igazodni a választókörzetben."

Csapody Miklós sajtótájékoztatóján, valamint az esemény "Újbuda-útikalauz politikai stoposoknak" címet viselő háttéranyagában is azzal indokolta lépését, hogy a két jelölt nem a XI. kerületben él. Lakos Imre az I. kerület, míg Rétvári Bence a XII. kerület lakója.

Hozzátette, hogy a MIÉP delegáltjaként induló Fenyvessy Zoltán azért nem kap térképet, mert igaz, hogy másik választókörzetben, de negyven éve a XI. kerületben lakik.

Sajtótájékoztatója végén újságírói kérdésre azt mondta, hogy a kerület problémái három csoportra oszthatóak: a kerületfejlesztés, a környezetvédelem és az idős-, illetve szociális ellátás.

A távirati iroda kérdésére megjósolhatatlannak nevezte a választás végeredményét. Emlékeztetett rá, hogy az időközi választások tapasztalatai eltérőek. Hozzátette, hogy ő azzal lenne elégedett, ha második fordulót is kellene tartani, ahová ő is bejutna. Mint mondta, a második forduló azt jelentené, hogy "tarka" a választókerület politikai térképe, és a szavazók az egyéni jelöltekre adják le voksaikat nem pedig az őket delegáló pártokra.

A főváros XI. kerületében január 27-én vasárnap tartanak időközi parlamenti választást, mert a kerület korábbi országgyűlési képviselője, Deák András (KDNP) októberben meghalt.

Mandátumáért négyen szálltak ringbe: Lakos Imre (MSZP-SZDSZ) és Rétvári Bence (Fidesz-KDNP), Csapody Miklós (MDF), aki pártja színeiben 1990-től négy cikluson át volt a kerület egyéni országgyűlési képviselője, és a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását