2024. május 2. - Zsigmond

Kifizetik az elmaradt béreket

Hozzájutnak decemberi elmaradt bérükhöz a tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai, miután a pénzügyi csődhelyzetben lévő településre a bíróság által kijelölt pénzügyi gondnok engedélyezte a beérkezett állami támogatásból a kifizetést. Erről Tarjáni-Nagy Sá
2008. január 22. kedd 17:41 - Hírextra

A Tiszaderzsre hivatalosan január 8-án kijelölt pénzügyi gondok elmondta: feladata, hogy áttekintse az önkormányzat adósságait, és a rendelkezésére álló pénzből segítse elő a helyhatóság számára kötelező szolgáltatások működtetését, így például az egészségügyi és szociális ellátást vagy a közvilágítás zavartalanságát. Ellenjegyzése nélkül az önkormányzat egyetlen forintot sem fizethet ki - tette hozzá.

Tarjáni-Nagy Sándor tájékoztatása szerint a helyhatóságnál megtették az adósságrendezési eljárás első lépéseit. Így megalakult a pénzügyi bizottság, megkezdték a pénzügyi reorganizációs terv és az úgynevezett válságrendelet elkészítését.

A pénzügyi gondok hangsúlyozta, nem tiszte átvenni a település irányítását, annak felelőse továbbra is az önkormányzat, ő csupán a pénzügyi kontroll mellett egyfajta tanácsadói szerepet lát el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tiszaderzs az első település, ahová pénzügyi gondnokot kellett kijelölni, a Mátraholding Zrt. azonban más megyékben már végzett ilyen munkát, és az ott szerzett tapasztalatait igyekszik majd felhasználni - tette hozzá.

Tarjáni-Nagy Sándor újságírói kérdésre azt válaszolta, még korai volna véleményt formálni arról, miként jutott a falu ilyen nehéz anyagi helyzetbe, ehhez minden iratot meg kell kapnia és át kell tanulmányoznia.

Tiszaderzs önkormányzatánál az elmúlt hónapok alatt csaknem 30 millió forintnyi lejárt határidejű közüzemi szállítói tartozás halmozódott fel, és januárban már a segélyeket, illetve a béreket sem tudták kifizetni a megadott határidőre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását