2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Több száz ember nézte a kivégzést

Kíváncsiskodók százainak szeme láttára végeztek ki egy házaspárt Szaúd-Arábiában, mert halálra kínozta a férj első házasságból származó kilencéves kislányát.
2008. január 17. csütörtök 21:51 - Hírextra

Nagy tömeg tolongott Mekkában a Szajida-Ajsa-mecset mellett felállított vesztőhely előtt, amikor az ítéletvégrehajtó és segédei a vérpadra vitték a két elítéltet - számolt be a történtekről csütörtökön az Okaz című szaúd-arábiai lap. A kisleány mostohaanyját lefejezték, az apát pedig addig kardlapozták, amíg bele nem halt. A tömeg Allah akbar (Allah a legnagyobb!) kiáltásokkal kísérte a vérfagyasztó kivégzési rítust.

Nagy felháborodást váltott ki az arab ország közvéleményéből az apja és mostohaanyja által egy éven át gyötört kis Ghuszun esete. Az apa hol lánccal, hol vasrúddal verte szegény teremtést, s volt úgy, hogy odaláncolta valamihez, majd három napig otthagyta élelem és víz nélkül. Máskor lelocsolta a gyereket petróleummal, és meggyújtotta, majd eloltotta a folyadékot, de addigra a kislány lábán égési sebek keletkeztek. Megint máskor autóval szándékosan nekihajtott szegény teremtésnek, s mindezt azért, mert gyanakodott, hogy első felesége félrelépett, s a gyermek valójában nem tőle van. Az nem derült ki a belügyminisztériumi közleményből, hogy a mostohaanyának milyen része volt a gyermek kínzásában.

Szaúd-Arábiában tavaly 137 embert fejeztek le, 38-cal többet, mint a megelőző évben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását