2024. május 4. - Mónika, Flórián

Támogatják a futót

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) támogatásáról biztosította a műlábakkal versenyző Oscar Pistoriust, aki a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfői döntése értelmében nem indulhat a pekingi olimpián.
2008. január 15. kedd 15:25 - Hírextra
"Mint minden fogyatékos sportolónak, Oscarnak is jogában áll megkérdőjelezni az ide vonatkozó szabályokat. Elismerjük a laboratóriumi eredményeket, ugyanakkor további vizsgálatokat tartunk szükségesnek az ügyben" - szögezte le állásfoglalásában az IPC.

A dél-afrikai 400-as futó, aki a parasportolók között 100 (10,91 mp), 200 (21,58) és 400 m-en (46,34) is világcsúcstartó, az épek között szeretett volna indulni Pekingben, ám a karbonszálas művégtagok a vizsgálatok szerint előnyt jelentenek számára riválisaival szemben. Az IAAF a döntését a kölni sportegyetem biomechanikai és ortopédiai intézetében elvégzett vizsgálatsorozat eredményeinek ismeretében hozta meg.

Pistorius menedzsere már hangoztatta, amerikai szakértők szerint lényegesen több elemzésre lett volna szükség, ezért ügyfelével együtt további teszteléseket indítványoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását