2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hornék mindent beleadnak

Horn Gábor szerint az SZDSZ-nek körülbelül 50-100 millió forint közötti összeg áll a rendelkezésére a népszavazási kampány lebonyolításához, de pontos összeget egyelőre nem tudott mondani a liberálisok kampányfőnöke párttársával, Lakos Imrével közösen tar
2008. január 11. péntek 12:38 - Hírextra

Lakos Imre közölte: arra kérik a választókat, vegyenek részt a népszavazáson; ugyanakkor arról próbálják meggyőzni őket, hogy mindhárom kérdésben szavazzanak nemmel.
Az SZDSZ képviselője 2008 egyik legfontosabb eseményének nevezte a "reformok fontos elemei ellen kiírt" népszavazást.

Kiemelte, hogy a Fidesz népszavazás mögött álló valódi szándéka mindenki számára nyilvánvalóvá vált. Ez a "a kormánybuktatás, kormányváltás", de a politikus véleménye szerint ezt ilyen módon nem lehet végrehajtani.

A tandíj eltörlésével kapcsolatban Lakos Imre azzal érvelt a nem voksok mellett, hogy a diákok kezébe akarják adni a döntést, melyik felsőoktatási intézményt választják, illetve több forrást akarnak juttatni a versenyképes diplomát adó intézményeknek. Hozzátette, hogy nemet mondanak az ingyenesség hazugságára, a diplomás munkanélküliségre és arra a politikára, amely a demokrácia intézményrendszerének egyik legfontosabb eszközét állítja hatalmi céljainak szolgálatába.
A vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről azt mondta, hogy e díjak nélkül a háziorvosok bevétele átlagosan havi 160 ezer forinttal csökkenhet, és a kórházak havi akár 10 millió forint tervezhető forrástól eshetnek el.

Horn Gábor kampányfőnök bejelentette, hogy elkészült az SZDSZ kampánystratégiája.
Az ügyvivő beszámolt arról, hogy a liberálisok honlapján 2007 december 1-jén elindított, nem reprezentatív szavazáson január 9-ig több mint 114 ezren vettek részt. A voksolók 50,57 százaléka szavazott nemmel a vizitdíj eltörlésére, az igenek aránya 49,43 százalék volt. A kórházi napidíj esetében 49,26-50,74 százalék volt az arány az igenek javára. A tandíjnál 50,74-49,26 százalék arányban az eltörlés ellen szavazók nyertek.

Horn Gábor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar társadalom számára a nemmel való szavazás a helyes lépés.

Lakos Imréhez hasonlóan ő is hangsúlyozta, hogy nem biztatják szavazóikat a távolmaradásra, mert "a népszavazás olyan intézmény, amit nem lehet ilyen eszközökkel lejáratni".

Újságírói kérdésre hozzátette, hogy minden, a kampányban elköltött fillérrel el akarnak számolni, és erre biztatják a többi pártot is. Az ügyvivő elképzelhetőnek tartja, hogy az idei első parlamenti ülésnapon, február 11-én az öt parlamenti erő közösen tud benyújtani egy, a pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását