2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jazz tehetségbörze a hétvégén

A magyar jazz ifjú tehetségeit kívánja bemutatni a Művészetek Palotája Jazz Showcase - Tehetségbörze című koncertsorozata, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a Fesztivál Színházban.
2008. január 4. péntek 08:02 - Hírextra
A Művészetek Palotája jazzprogramjainak szerkesztője az InfoRádióban azt mondta: a showcase a koncerttől eltérő speciális fellépési lehetőséget jelent; elsődleges céljuk az, hogy alkalmat biztosítsanak a bemutatkozásra a magyar jazz legifjabb generációja számára, nemcsak a hazai közönség, hanem külföldi koncert- és fesztiválszervezők, valamint szakírók előtt is.

A stílusok között megtalálható a klasszikus New Orleans-i jazz, az etnojazz több árnyalata, valamint a modern mainstream jazz - tette hozzá Retkes Attila.

Mindhárom napon négy-négy fiatal zenekar lép fel, délután négytől, este nyolctól pedig a magyar jazz egy-egy emblematikus zenekara játszik: a Dresch Mihály Quartet, a Babos Gyula Project és a Szakcsi Lakatos Trió.


Szombaton a Kossuth Klubban új jazzközpont nyílik Budapest Jazz Club néven, a programban a tradicionális és modern jazzt képviselő együttesek is helyet kapnak - mondta az InfoRádiónak a Jazz Steps Zenekar vezetője.

A megnyitón a Budapest Jazz Orchestra lép fel - fűzte hozzá Finok Zoltán.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását