2024. május 5. - Györgyi

Isszuk a pezsgőt, de nem eleget

Az elmúlt évek hasonló időszakához képest az elmúlt 14 hónapban növekedett a pezsgőfogyasztás Magyarországon. A vásárlók egyre gyakrabban választják a jobb minőségű termékeket, többet is költenek pezsgőre - állítja a Törley Pezsgőpincészet az AC Nielsen f
2007. december 30. vasárnap 14:24 - Hírextra
Két nappal korábban a Varga Pincészet adta közre felmérését, amely a 4 évvel ezelőtti helyzethez képest viszonyított: innen nézve viszont 10-15 százalékkal kevesebb pezsgő fogy jelenleg, mint évekkel ezelőtt.

A magyarországi pezsgőfogyasztás 2004-2005-ben csökkent, illetve változatlan maradt. Az elmúlt 12 hónapban - tavaly október-november óta - azonban megfordult a trend és a pezsgőfogyasztás ismét növekszik - olvasható a Törley Pezsgőpincészet vasárnapi közleményében.

Magyarországon összesen 24-26 millió pezsgő fogy évente. A pezsgőfogyasztást a szezonalitás jellemzi, hisz november-december hónapok forgalma az egész éves forgalom csaknem 45 százalékát teszi ki.
Az AC Nielsen felmérése szerint az elmúlt 14 hónapban az előző évek azonos időszakához képest 1-2 százalékkal több pezsgőt vásároltak az emberek. Ugyanakkor 2-10 százalékkal többet költenek erre a termékre, ami azt jelzi, hogy egyre inkább a jó minőségű italokat választják. A Varga Pincészet pénteki közleményében arról írt, hogyha az utóbbi 4 évet nézzük, akkor csökkent Magyarországon a pezsgőfogyasztás.

A Törley közleményében arról is beszámolt, hogy Magyarországon a száraz és a félszáraz pezsgők egyre kedveltebbek, de továbbra is az édes pezsgők a legnépszerűbbek, amelyek a teljes piac kétharmad részét teszik ki.

Magyarország egyébként az elmúlt évek statisztikái alapján az egy főre eső fogyasztás rangsorában Franciaország, Németország, Ausztria és Ausztrália után az ötödik-hatodik helyet foglalja el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását