2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megkövezték a sátánt

Két és félmillió muszlim vett részt a sátán megkövezését szimbolizáló rituáléban a legnagyobb mekkai zarándoklat, a háddzs utolsó napján, pénteken. A sátánt jelképező három oszlopnál a korai óráktól gyülekeztek a hívek, hogy a háddzs egyik záróakkordjakén
2007. december 21. péntek 20:01 - Hírextra
Hitük szerint ezen a helyen jelent meg az ördög Ábrahámnak, a Mekkától keletre fekvő Minánál, a Dzsamarat-hídnál. A muszlimok Allah Akbár (Az Isten hatalmasabb) kiáltással dobálják meg a Sátán jelképét. "Ez a harag és frusztráció kiadásának egyik módja, különösen a mai, anyagias világunkban. Nagyon sok a kísértés" - mondta Szami, egy kanadai muszlim Torontóból, aki feleségével érkezett Mekkába. A kövezés után a tömeg még visszatér a Nagymecsetbe, majd hazaindulnak.

Az idei háddzson senki sem sérült meg, miután a hatóságok a hídnál egy harmadik szint építésével lehetővé tették, hogy óránként 200 ezer ember kövezhessen egyszerre. 2006-ban 364-en, 2004-ben 251-en haltak meg a tömegben, többnyire azért, mert halálra taposták őket.

Idén a 2 és félmillió zarándokból a szaúdi hivatalos adatok szerint 1,7 millió érkezett Mekkába külföldről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását