2024. május 9. - Gergely

Tömegmészárlás 2007. december 20-án

A svájci Thune város gimnáziumát szerdán bezáratta az igazgató, "előre hozva" a karácsonyi szünetet. Az iskola mellékhelyiségének falára ugyanis valaki azt írta föl: "Tömegmészárlás 2007. december 20-án".
2007. december 19. szerda 14:46 - Hírextra

A német nyelvű feliratot szerda délelőtt fedezték fel és az igazgatóság - a rendőrséggel egyetértésben - úgy döntött: nem kockáztat és inkább azonnal hazaküldi a diákokat, egészen január elejéig. A rendőrség megkezdte a nyomozást a "fenyegető vagy idétlen viccelődő" kilétének megállapítására.

A hatóságok azért vették komolyan a feliratot, mert csupán hat hete annak, hogy Finnországban nyolc embert lőtt agyon egy 18 éves diák, aki aztán öngyilkos lett. A fiú előzőleg az internetre föltett üzenetében figyelmeztetett arra, hogy vérfürdőre készül iskolájának diákjai és tanárai ellen.

Idén több ehhez hasonló, ámokfutásos tömeggyilkosság is történt az Egyesült Államokban, ezen kívül többet még idejében felfedeztek és meghiúsítottak Németországban évalamint Amerikában.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását